Gazze'nin Çığlığını Duyan Var Mı?

Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren Filistinli gruplar, işgal rejiminin yıllardır uyguladığı abluka nedeniyle Gazze Şeridi'nde durumun çok kötü olduğunu bildirdi.  

Görüntülenme: 1429 Tarih: 22 Şubat 2016 01:53
Gazze'nin Çığlığını Duyan Var Mı?

Milli ve İslami Gruplar Platformu adı altında bir araya gelen gruplar, bugün (22 Şubat Pazartesi) Gazze'de düzenledikleri basın toplantısında Gazze Şeridi'ndeki ekonomik ve insani durumlardaki kötüleşmenin ulaştığı tehlikeli düzeye dikkat çekti.

Milli ve İslami Gruplar Platformu'nda, Fetih ve Hamas ile İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi ve diğer bazı küçük gruplar yer alıyor.

Gazze Şeridi'nde her alandaki kötüye gidişin işsizlik ve fakirlik oranını artırdığını ifade eden gruplar, bölünmüşlük haliyle birlikte on yılı aşkın bir süredir Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın ölümlere yol açtığını bildirdi.

Merkezi Cenevre'de bulunan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü, Ocak ayında yayınladığı raporda, Gazze Şeridi'nde yaşayan 1.95 milyon insanın yüzde 40'ının fakirlik sınırının altında yaşadığını ve yüzde 80'inin yardım aldığını açıklamıştı. Raporda ayrıca, her 10 aileden 6'sının gıda güvenliğinden yoksun olduğu bildirilmişti.

fiem

Yorumlar