Katil israil Ordusu Batı Yaka'da Onlarca Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (23 Şubat Salı) erken saatlerde Batı Yaka'nın birçok bölgesine baskın düzenlerken esirlere ait evleri yıktı.  

Görüntülenme: 1257 Tarih: 23 Şubat 2016 01:07
Katil israil Ordusu Batı Yaka'da Onlarca Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçlerinin dün gece Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek aralarında görme özürlü bir kişinin de olduğu 27 Filistinliyi gözaltına aldığı ve baskınların Nablus'ta yoğunlaştığı ifade edildi.

Filistinli Esir Kulübü, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Nablus'ta 13 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

İşgal güçlerinin Cenin'e bağlı beldelerde de altı kişiyi gözaltına aldığı ve gözaltına alınanlardan 50 yaşındaki Mecd Amarine'nin görme özürlü olduğu, Ramallah ve El-Biyre'de ise beş kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde El-Halil'in batısındaki Deir Samit ve Taruse'de esirler Abdülbasıt El-Hurub ve Raid El-Musalime'ye ait evleri yıktı.

Abdülbasit El-Harub'un bir ay önce Gush Etzion Yerleşkesi Kavşağı'nda bir yerleşimcinin öldüğü otomobille çarpma eylemini ve Raid El-Musalime'nin de Tel Aviv'de iki yerleşimcinin öldüğü bıçaklama eylemini gerçekleştirdiği bildirildi.

fiem

Yorumlar