İşgalci İsrail Güçleri Kabatya Kuşatmasını Sıkılaştırdı

İki gündür Kudüs'ün kuzeyindeki Cenin vilayetine bağlı Kabatya beldesini kuşatma altında tutan işgal güçlerinin kuşatmayı daha da sıkılaştırdığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 937 Tarih: 23 Şubat 2016 09:26
İşgalci İsrail Güçleri Kabatya Kuşatmasını Sıkılaştırdı

Quds Press Haber Ajansı'nın görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri bu sabah (23 Şubat Salı) Kabatya dağları eteklerinde ve El-Hısbe bölgesindeki zeytinliklerde bulunan askerlere takviye yaptı. 

Bölgede bugün ikindi vakitlerinde meydana gelen çatışmalarda da üç Filistinlinin yaralandığı iki kişinin de gözaltına alındığı haber verildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin "İskanu'l-Muhendisin", "Arap Amerikan Üniversitesi", "Cenzur", "El-Hısbe" ve "Kahlişe" yollarını toprak yığınıyla kapattığını söyledi.

İşgal güçlerinin El-Hısbe bölgesinden çekildikten birkaç saat sonra yeniden aynı bölgeye döndüğü ve bu arada Kabatya Belediyesi'nin yolu açtığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, beldenin tüm girişlerinin kapalı olduğunu ve belde halkı yolları açmaya çalıştıkça işgal güçlerinin buldozerlerle yeniden kapattığını, bu nedenle sabah saatlerinde işgal güçleriyle belde sakinleri arasında çatışmaların yaşandığını bildirdi.

İşgal güçleri Kabatya beldesinden üç gencin düzenlediği ve işgal rejimini sarsan eylemin ardından Şubat başında beldeyi beş gün kuşatma altında tutmuş ve evlere baskınlar düzenleyerek birçok kişiyi gözaltına almıştı.

fiem

Yorumlar