Halevi'den Ablukanın Devam Etmesi Halinde Gazze'nin Patlayabileceği Uyarısı

İsrail Ordu İstihbaratı (AMAN) Başkanı Herzl Halevi, Gazze Şeridi'ndeki ekonomik durumun kötüye gitmesinin İsrail'e zarar verecek bir patlamaya yol açabileceği uyarısında bulundu.  

Görüntülenme: 1899 Tarih: 24 Şubat 2016 03:59
Halevi'den Ablukanın Devam Etmesi Halinde Gazze'nin Patlayabileceği Uyarısı

İşgal radyosunun haberine göre Halevi, işgal rejimi parlamentosu Knesset'e bağlı Dışişleri ve Güvenlik Komitesi'nde dün akşam (23 Şubat Salı) yaptığı konuşmada, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın gerginliği tırmandırmak istemediğini ve Gazze Şeridi'ndeki ekonomik durumun düzelmesinin sükuneti garanti altına almanın en iyi yolu olduğunu söyledi.

Haberde, Halevi'nin konuşmasının başında Birleşmiş Milletler'in Gazze Şeridi'nin dört yıl içinde ekonomisinin tamamen çökmesi nedeniyle yaşanılamayacak bir yer haline geleceği yönündeki raporundan alıntılar yaptığı ifade edildi.

İsrail'de çalışma izni verilen Filistinli sayısının artırılması gibi bazı adımların gerginliğin tırmanmasını önleyeceğini söyleyen Halevi, Filistin Yönetimi'yle yapılan güvenlik koordinasyonunun önemine dikkat çekerek koordinasyonun mutlaka korunması gerektiğini belirtti.

İşgal rejimi 2006 yılından bu yana Gazze Şeridi'ne karadan, havadan ve denizden abluka uygularken BM raporları Gazze Şeridi'ndeki ekonomik ve insani durumun dünyanın en kötüsü olduğuna işaret ediyor.

Yorumlar