Gazze'ye Liman Önerisi İşgal Rejimi Yetkililerini Böldü

Abluka nedeniyle Gazze Şeridi'nde patlama yaşanmasından endişe eden işgal rejimi liderleri arasında Gazze açıklarına yapay liman inşa edilmesi konusunda görüş ayrılığı yaşanıyor.  

Görüntülenme: 1672 Tarih: 24 Şubat 2016 16:17
Gazze'ye Liman Önerisi İşgal Rejimi Yetkililerini Böldü

İşgal ordusu Gazze'ye liman fikrine olumlu bakarken siyasi liderler ve güvenlik yetkilileri liman fikrine karşı çıkıyor.

İşgal rejimi dışişleri ve güvenlik bakanlıklarının basına kapalı toplantısında İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile Gazze Şeridi'nde yeniden savaşa girmekten kaçınma yollarının tartışıldığı ifade edildi.

Haaretz gazetesinde yer alan konuyla ilgili haberde, toplantıda Gazze Şeridi ekonomisinin kurtarılması için Gazze'ye liman açılması konusunun gündeme geldiği belirtildi.

Önerinin işgal ordusu üst düzey komutanları ve bazı bakanlar tarafından memnuniyetle karşılandığı fakat işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Moşe Yaalon ve iç istihbarat birimi Şabak'ın öneriye karşı çıktığı ifade edildi.

Gazze'ye liman fikrine karşı çıkanların gerekçe olarak limanın Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın konumunu zayıflatacağını ileri sürdükleri bildirildi.

Yorumlar