Esir Gazeteci Muhammed El-Gig'e Destek Faaliyetleri Devam Ediyor

İdari hapis cezasını protesto için açlık grevine başlayan Filistinli gazeteci Muhammed El-Gig'in eylemi 92'nci gününe girerken, esir gazetecinin serbest bırakılması için yapılan gösteriler ve etkinlikler de devam ediyor.  

Görüntülenme: 1145 Tarih: 24 Şubat 2016 09:47
Esir Gazeteci Muhammed El-Gig'e Destek Faaliyetleri Devam Ediyor

El-Halil kent merkezindeki İbni Rüşd Kavşağı'nda düzenlenen gösteriye onlarca Filistinli ile hukukçular ve gazeteciler katıldı.

Gösteriye katılanlar, sağlık durumu oldukça kötüleşen El-Gig'in serbest bırakılması için işgal rejimine baskı yapılması çağrısında bulundu.

El-Halil'deki Esir Kulübü Müdürü Emced En-Neccar, gösteride yaptığı konuşmada, esir gazeteci Muhammed El-Gig'in davasının halk desteğine ve düzenlenecek gösterilere bağlı olduğunu söyledi.

İşgal yönetiminin tüm müzakere yollarını reddettiğini ve El-Gig'i öldürmeye kararlı olduğunu bildiren En-Neccar, esir gazetecinin açlık grevinde daha önce hiçbir esirin gelmediği bir aşamaya ulaştığını ifade etti.

Esir Muhammed El-Gig'e destek gösterisine katılanlar, açlık grevindeki esir gazeteciye destek gösterilerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Yorumlar