İran, Kudüs İntifadasında Şehit Olanların Ailelerine ve Evleri Yıkılan Filistinlilere Maddi Destekte Bulunacak

İran, 5 aydır süren Kudüst İntifadası'nda şehit olanların ailelerine ve evleri yıkılanlara mali destekte bulunacağını açıkladı. 

Görüntülenme: 1902 Tarih: 25 Şubat 2016 18:29
İran, Kudüs İntifadasında Şehit Olanların Ailelerine  ve Evleri Yıkılan Filistinlilere Maddi Destekte Bulunacak

İran, 5 aydır süren Kudüst İntifadası'nda şehit olanların ailelerine ve evleri yıkılanlara mali destekte bulunacağını açıkladı. 
 
Çarşamba günü Filistinli gruplardan temsilcilerin de katıldığı basın toplantısında konuşan İran'ın Beyrut büyükelçisi Muhammed Fethali: "Mazlum Filistin halkına İran'ın desteği sürecek" dedi ve İran'In Kudüs İntifadası'nda şehit olanların ailelerine ve evleri yıkılanlara mali destekte bulunacağını açıkladı. 
 
Ekim ayından bu yana devam eden Kudüs İntifadası'nda çok sayıda Filistinli'nin şehit olduğunu belirten Fethali, şehit ailelerine 7 bin dolar, evleri yıkılan ailelere ise 30 bin dolar yardımda bulunacağını açıkladı. 
 
Ekim ayından bu yana süren Kudüs İntifadası'nda 184 kişi şehit oldu. 
 
İşgal rejiminden tepki:
 
Siyonist basında; Jerusalem Post, Times of Israel, Arutz Sheva, Walla gibi basın kaynaklarında "İran'dan teröre destek" şeklinde başlıklar atılırken, İranlı diplomatın bu açıklamalarına bir tepki de Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman'dan geldi. Resmi twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Gendelman, "Bu durum bir kez daha İran'ın terörü teşvikteki rolünü gösteriyor" ifadelerini kullandı.
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar