Siyonist Mahkeme Yehuda Glick'i Akladı

İşgal rejimi mahkemesi bugün (25 Şubat Perşembe) Mescid-i Aksa avlusunda Filistinli yaşlı bir kadına saldırmakla suçlanan fanatik Yahudi haham Yehuda Glick'i suçsuz ilan etti.  

Görüntülenme: 1235 Tarih: 25 Şubat 2016 09:03
Siyonist Mahkeme Yehuda Glick'i Akladı

Haaretz gazetesinde yer alan haberde, Sulh Mahkemesi'nin Glick hakkındaki iddianameyi yeterli delil olmadığı için reddettiği ve Zuya Bedarine isimli Filistinli kadına saldırı davasında beraatına karar verdiği ifade edildi.

Fanatik yahudi haham Yehuda Glick, 31 Ağustos 2014'te Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında El-Celil bölgesindeki Arrabe kenti sakinlerinden 67 yaşındaki Bedarine'ye saldırmış ve Filistinli yaşlı kadın yere düşerek elini kırmıştı.

Avukat Halid Zebarika, karar sonrası yaptığı açıklamada, işgal mahkemesinin ve savcılığının Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınları meşru bir hak olarak göstermeye çalıştığını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Zebarika, Glick'in Bedarine'ye saldırdığına dair tüm delillere ve polislerin tanıklıklarına rağmen mahkemenin kurbanı suçlu bularak suçluyu beraat ettirdiğini ifade etti.

Avukat Zebarika, fanatik haham Yehuda Glick'in yeniden Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye başlamasının gerginliği artıracağına dikkat çekti.

fiem

Yorumlar