Darbe Yanlısı Mısırlı Vekil Siyonist İsrail Elçisini Evinde Ağırladı

Daha önce Netanyahu'ya İran'ı vurma çağrısında bulunan, Mursi'ye karşı halkı suikaste teşvik etme suçundan yargılanan ve darbe yandaşlığıyla bilinen Mısırlı gazeteci ve milletvekili Tevfik Okaşa, siyonist İsrail'in Kahire büyükelçisi Haim Koren'i evinde ağırlayarak yeni bir tartışmaya daha sebep oldu. 

Görüntülenme: 1378 Tarih: 26 Şubat 2016 00:18
Darbe Yanlısı Mısırlı Vekil Siyonist İsrail Elçisini Evinde Ağırladı

Okaşa, resmi twitter hesabı üzerinden İsrail büyükelçisi ile evinde çekindiği fotoğrafları yayımlayarak: "İsrail büyükelçisiyle yeni kitabımı (Tanrının devleti ve Masonluk) ve Nahda Barajı da dahil olmak üzere Mısır'ı ilgilendiren önemli meseleleri tartışıyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
İsrail resmi radyosundan geçilen haberde ise Okaşa ve Koren arasındaki toplantıda iki ülke arasındaki eğitim, tarım ve ekonomik işbirliği imkanlarının konuşulduğu belirtildi. Haberde Koren'in: "Mısırlı vekilin evindeki toplantı davete icabet olarak gerçekleşti, olumlu geçen görüşmede diyalogu sürdürmeye ve önümüzdeki toplantılarda bahsi geçen dosyalar üzerine görüşmeye karar verildi." ifadeleri aktarıldı. 
 
Bir diğer Mısırlı vekil ve gazeteci Mustafa Bekri ise, başbakandan Okaşa'nın bu görüşmesi ile ilgili acilen bir açıklama yapılması talebinde bulundu. Bekri şu ifadeleri kullandı: "Bu görüşme meclisin siyonist düşmanla normalleşmeyi reddeden tutumundan dışarı çıkıldığını göstermektedir ve şehitlerin kanlarına ihanettir". Bekri resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ise, "Tevfik Okaşa, İsrail tarafından öldürülen esirleri, tarihini, vatanını ve verilen mücadeleyi unuttu mu? ona güvenen ve seçen insanlara nasıl hesap verecek?" dedi.
 
Öte yandan Okaşa'nın bu görüşmenin fotoğraflarını twitter'dan paylaşmasının ardından Mısır'da sosyal medya üzerinden 'İsrail büyükelçisi' hashtag'i altında Okaşa'ya tepki yağdı ve günün en çok konuşulan meselesi bu oldu. Okaşa daha önce de Mısır'ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'ye karşı halkı suikaste teşvik etme suçundan yargılanmıştı.

Okaşa 13 Nisan 2015'te yaptığı bir açıklamada da Netanyahu'ya İran'ı vurma çağrısında bulunmuştu. Okaşa "Allah'a tevekkül et ve İran'ı vur. Biz seninleyiz, eğer uçaklarınızın yakıta ihtiyacı varsa biz vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar