Filistinli Lider Bulgaristan'da Şehit Edildi

Batı Yaka’nın Cenin şehrinden sürgün edilen Filistinli direnişçi Ömer En-Nayif’in bugün (26 Şubat Cuma) sabah Bulgaristan’daki Filistin büyükelçiliği içinde düzenlenen suikast sonucu şehit olduğu belirtildi. 

Görüntülenme: 1055 Tarih: 26 Şubat 2016 01:50
Filistinli Lider Bulgaristan'da Şehit Edildi

Batı Yaka’nın Cenin şehrinden sürgün edilen Filistinli direnişçi Ömer En-Nayif’in bugün (26 Şubat Cuma) sabah Bulgaristan’daki Filistin büyükelçiliği içinde düzenlenen suikast sonucu şehit olduğu belirtildi. Suikast ile ilgili şüpheler işgal rejimi cinayet şebekesi Mossad’ı işaret ediyor.

Olaydan hemen sonra muhabirimize açıklama yapan Nayif’in kardeşi İmad, kısa süre önce aldıkları bilgiye göre abisi Nayif’in (52) Bulgaristan’daki Filistin büyükelçiliğinde saldırıya uğradığını ve saldırıdan sonra da şehit olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Cenin’in El-Yamun beldesinden ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin önde gelen liderlerinden olan Ömer Nayif birkaç ay önce işgal rejimi istihbaratının takibine ve tacizine uğramış ve bunu fark etmesi üzerine Bulgaristan’daki Filistin büyükelçiliğine sığınıp himaye talebinde bulunmuştu.

30 yıl önce Kudüs’te ölümle sonuçlanan bir eylemin ardından tutuklanan Nayif müebbet hapse mahkûm edilmişti. Zindandan kaçmayı başaran Nayif yurtdışına kaçmış ve en son işgal rejiminin baskıları nedeniyle Bulgaristan’daki Filistin büyükelçiliğine sığınmıştı
FHKC: Parmağı olanların peşini bırakmayacağız
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ise liderlerinden suikast sonucu öldürülmesini sert bir dille kınadı. açıklamada, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da En-Nayif’e karşı yapılan suikast eyleminde parmağı olanların peşini bırakmayacakları belirtildi..

FHKC yaptığı açıklamada ayrıca, En-Nayif’in öldürülmesinden birinci derecede işgal rejimi istihbarat birimi Mossad’ın, ardından da işgalcinin tehditlerinden habersiz olmayan Bulgaristan hükümetiyle gereken koruma tedbirlerini almayan Filistin büyükelçiliğinin sorumlu olduğunu ifade etti.

Halk Cephesi Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’tan da Filistin büyükelçiliği içinde meydana gelen suikastı açığa çıkaracak adımlar atmasını istedi. 
Ömer Nayif'in Kardeşi: Abimi İsrail öldürdü
Ömer En-Nayif’in Ürdün’ün başkenti Amman’da bulunan kardeşinin yaptığı açıklamada,“Bize ulaşan bilgiye göre, abim Ömer üç ay önce sığındığı Filistin büyükelçiliğinin salonundan elçiliğe ait bahçeye çıktı. Tam o sırada bahçeyi basan bir grup kendisine saldırdı. Ömer kendisini kaçırmak için gelen gruba direnince ona saldırdılar ve Ömer kan kaybından olay yerinde şehit oldu. Olaydan sonra eşini arayan büyükelçilik yetkilileri, Ömer’in saldırı sonucu ağır yaralandığı ve kan kaybından şehit olduğu bilgisini verdiler. Aile olarak Ömer’in ölümünden işgalci İsrail’i sorumlu tuttuğumuz gibi, gereken korumayı sağlamayan Filistin büyükelçiliğinin de suikast için ortamı hazırladığına inanıyoruz” dedi.

En-Nayif’in kardeşi ayrıca şu çarpıcı bilgiyi verdi: Üç aydır Filistin büyükelçiliği ile büyükelçi Ahmed El-Mezbuh’un Ömer’e yaptıkları baskıları, Bulgar yetkililerin onu tutuklayıp işgalciye teslim etmek için ne kadar baskı yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Daha ilk günden elçilik binasını terk etmesi için baskı yapıyorlardı. Ona gereken güvenliği sağlamıyorlardı. Büyükelçi El-Mezbuh ona “Ya yemeğine zehir katacaklar. Ya da seni almak için elçilik binasını basacaklar. Seni alıp İsrail’e götürmek için uçak hazırda bekliyor” diyordu.

 

Kaynak : Filistin Haber

Yorumlar