İşgalciler El-Halil'de Bir Şirketin Araç ve Malzemelerini Gasp Etti

Siyonist işgal güçlerinin bugün (28 Şubat Pazar) sabah Batı Yaka'nın El-Halil bölgesinde inşaat malzemeleri satan bir şirketin çalışma alanına baskın düzenleyerek en az bir milyon şikel (765 bin lira) değerinde iş makinelerine el koydukları haber verildi. Baskın düzenlenen çalışma alanının Batı Yaka'nın güneyinde yer alan El-Halil vilayetinin sınırları içinde Beyti Emr kasabasının doğu bölgesinde yer aldığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1244 Tarih: 28 Şubat 2016 18:31
İşgalciler El-Halil'de Bir Şirketin Araç ve Malzemelerini Gasp Etti

Beyti Emr'de hukuk çalışmaları yürüten Muhammed Ayyad Ivad'ın Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdiği bilgilere göre işgal güçlerinden bir grup asker ve polis bugün sabah erken saatlerde El-Gazale inşaat malzemeleri şirketinin iş alanına baskın düzenleyerek bazı iş makinelerini gasp ettiler.

El-Gazale şirketinin müdürü Muhammed Mustafa da yaptığı açıklamada işgalci güçlerin demir kesmede kullanılan bazı makineleri gasp ettiklerini ve bu makinelerin değerinin bir milyon şikelden fazla olduğunu ifade etti. Gasp edilen iş makinelerinin büyük nakliye araçlarına yüklenerek Goş Atsabun yahudi yerleşim merkezine götürüldüğü ifade edildi.

Şirket yetkililerinin makinelerin Tel Aviv'den satın alınmasına dair evrakları göstermesine rağmen işgal güçlerinin bunları kabul etmeyerek asıl satış evraklarını getirinceye kadar aletlere el koyacaklarını söyledikleri belirtildi.

İşgal güçlerinin baskın esnasında söz konusu şirketin çalışma alanının bulunduğu mevkiye çıkan yolları askeri araçlarla kapattıkları haber verildi.

Yorumlar