Batı Yaka'da Çatışma Çıktı

Filistin'de işgal güçlerinin bugün (28 Şubat Pazar) gerçekleştirdikleri saldırılar Batı Yaka'nın bazı bölgelerinde Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalara neden oldu. 

Görüntülenme: 1084 Tarih: 28 Şubat 2016 18:49
Batı Yaka'da Çatışma Çıktı

Verilen bilgilere göre Batı Yaka'nın güneyinde yer alan Beytlahim vilayetinin güney bölgesinde bulunan El-Hıdr beldesinde meydana gelen baskınlara gösterilen tepkilere işgalcilerin silahlarla karşılık vermesi sebebiyle biri çocuk üç kişi yaralandı. Batı Yaka'nın kuzeyinde Cenin bölgesinde düzenlenen baskınlarda da bir çocuk gözaltına alındı.

Bölgedeki hastane kaynakları tarafından verilen bilgilere göre 60 nolu yan yol üzerinde işgalcilerin saldırılarında bir çocuk göğsüne mermi isabet etmesi sebebiyle yaralandı. Yaralandıktan sonra acilen Yemame Hastanesi'ne kaldırılan çocuğun durumunun ağır olduğu haber verildi. Yemame Hastanesi'nin acil müdahale bölümü doktoru Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada isabet eden merminin sırtından çıktığı görülen çocuğun acilen ameliyata alındığını, durumunun ağır olduğunu ancak ameliyatının iyi gittiğini ve istikrarlı bir iyileşme gözlendiğini söyledi.

Açıklamada Yemame Hastanesi önünde çatışmalar meydana geldiği ve hastane doktorlarından 45 yaşındaki Hişam Muhammed Atvan isimli doktorun da hastanenin önünde bulunduğu sırada saldırıya maruz kaldığı ve ağır bir şekilde yaralandığı ifade edildi. Doktor Hişam'ın Beyti Cala Hastanesi'ne nakledildiği belirtildi.

fiem

Yorumlar