Gasıp İsrail Ordusu Gazze Üzerinde Hava Tatbikatı Başlattı

Dün Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Askalan şehrindeki askerî üslerinden kalkan helikopterlerin ve uçakların bölgede düzenledikleri hava tatbikatı esnasında Gazze hava sahası üzerinde de gösteriler yaptıkları haber verildi.  

Görüntülenme: 1193 Tarih: 29 Şubat 2016 10:40
Gasıp İsrail Ordusu Gazze Üzerinde Hava Tatbikatı Başlattı

Siyonist işgalcilere ait gazetelerden olan Yediot Aharanoot gazetesinin bir askerî yetkiliye dayandırarak yayınladığı haberde tatbikatın daha önce planlandığını, Askalan'ın sanayi bölgesi üstünde ve civarında önümüzdeki Perşembeye kadar devam edeceği bildirildi. Haberde tatbikat sebebiyle bölgedeki askerî mekanizmada bir hareketlilik yaşanacağı ve tatbikata katılacak uçakların çıkaracağı gürültülerin duyulabileceği hatırlatıldı.

Quds Press Haber Ajansı'nın yayınladığı habere göre tatbikata muvazzaf güçlerin yanı sıra, istisnaî durumlara karşı bölgenin korunması için hazırlık çalışmaları yapılması amacıyla ihtiyat birimleri de katılacak.

Bu tatbikatın Hamas'ın bölgede, tünel kazılarının sürdüğüne ve bölgede ikamet eden bazı yerleşimcilerin evlerinin altından sesler geldiği yönünde şikâyetlerde bulunduklarına dair haberlerin yayılmasıyla eş zamanlı bir şekilde gerçekleştirilmesi ise dikkat çekici oldu.

fiem

Yorumlar