FHKC: "Özerk Yönetim Büyükelçisi En-Nayif Cinayetinde Suç Ortağıdır"

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), örgütün liderlerinden Ömer En-Nayif'in Filistin Özerk Yönetimi'nin Bulgaristan büyükelçiliği içinde öldürülmesi işinin, büyükelçi Ahmed Mezbuh’un bilgisi dışında planlanmasının ve infazının mümkün olmadığını dile getirerek büyükelçinin bu olayda suç ortağı olduğunu iddia etti.  

Görüntülenme: 982 Tarih: 29 Şubat 2016 12:45
FHKC:

FHKC'nin Gazze'deki teşkilatı bugün (29 Şubat Pazartesi) sabah Gazze'de, Sofya'daki büyükelçilik binasında MOSSAD elemanları tarafından katledilen Ömer En-Nayif için sembolik bir tabutla cenaze töreni düzenledi. Törene örgütün ileri gelenlerinin yanı sıra İslâmî hareketin ileri gelenlerinden de birçok kişi ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

Tören esnasında yapılan konuşmalarda cinayetten büyükelçinin de birinci derece sorumlu olduğu vurgulanarak Filistin Dış İşleri Bakanı Riyad El-Maliki'ye de eleştiriler yöneltildi. Katılanlar Özerk Yönetim'e tepkilerin dile getirildiği ve başkanını işbirlikçilikle ve ihanetle suçlayan sloganlar attılar.

Örgütün Merkez Kurulu üyesi Hani Es-Sevabite cenaze töreni sonrasında düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

"Ömer En-Nayif'in öldürülmesi pek çok soru işaretinin önüne geniş bir kapı açmaktadır. Bunlardan bazılarını mantık yoluyla ve delille cevaplandırmak mümkündür. Büyükelçinin onu işgal yönetimine teslim etmeye hazırlandığına dair bilgi almıştık. Bunun üzerine elçiliğe, teşkilata ve Özerk Yönetim'e onun teslimi işleminin devam etmemesi gerektiğini bildirdik. Bunun ardından yoldaş Ömer'in büyükelçilik tarafından güvenliğinin sağlanmasında ihmaller silsilesinin başladığı, ona yönelik tehdidin basite alındığı ve şehidin elçilik içinde tacizlere maruz kaldığı görüldü."

Yorumlar