Eski Şabak Lideri Dichter Kalendiya Olaylarını Tehlikeli Olarak Niteledi

Siyonist işgal rejiminin genel istihbarat dairesi olarak nitelendirilen Şabak'ın eski genel müdürü Avi Dichter, dün gece Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya mülteci kampında meydana gelen olayların İsrail açısından tehlikeli ve üzücü olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 878 Tarih: 01 Mart 2016 20:15
Eski Şabak Lideri Dichter Kalendiya Olaylarını Tehlikeli Olarak Niteledi

Siyonistlerin Kanal Yedi adlı televizyonları tarafından yayınlanan açıklamasında Dichter şöyle konuştu: Kalendiya'da yaşanan güvenlik olayları oldukça tehlikelidir. Güvenlik şartlarının iyice kötüleşmesine neden olabilecek ve Batı Yaka ve Kudüs'ün genelinde intifadayı ateşleyebilecek niteliktedir.

Diğer yandan işgal ordusuna yakın olarak bilinen 0404 isimli haber sitesinde yayınlanan bir haberde de işgal ordusu yetkilileri tarafından Kalendiya'daki olaylar hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Siyonist işgal güçleri, iki işgalci askerin yollarını şaşırarak Kudüs ile Ramallah arasında yer alan Kalendiya mülteci kampına girmeleri sonucu taşlanmaları ve bindikleri jeeplerinin Filistinli gençler tarafından yakılması sebebiyle 1500 kişilik bir askerî taburla, çok sayıda askerî araç desteğiyle ve havadan helikopter takviyesiyle kampa baskın düzenlemişlerdi. Bugün (1 Mart Salı) sabah şafak vakitlerine kadar devam eden çatışmalarda 22 yaşındaki Filistinli gazeteci İyad Ömer Es-Secdiye şehit olmuş, 11 Filistinli yaralanmıştı. İşgalcilerden de 5 askerin yaralandığı açıklanmıştı.

Yorumlar