Filistinli Gruplardan Ortak Açıklama

Filistin intifadasında aktif rol oynayan ve her türlü engelleme girişimlerine meydan okuyan Filistinli gençlerin şanlı direnişlerini kutlayan Filistinli direniş grupları, Kalendiya’daki cesur Filistinlileri de selamladılar. 

Görüntülenme: 1363 Tarih: 02 Mart 2016 17:28
Filistinli Gruplardan Ortak Açıklama

Filistin intifadasında aktif rol oynayan ve her türlü engelleme girişimlerine meydan okuyan Filistinli gençlerin şanlı direnişlerini kutlayan Filistinli direniş grupları, Kalendiya’daki cesur Filistinlileri de selamladılar. Salı günü direniş grupları tarafından yapılan açıklamada “Kalendiya’da şiddetli çatışmaların ortasında kalan Kalendiya halkının izzetli ve kahraman duruşundan asla taviz vermemesi intifadanın artık tüm Filistinlilerin tercihi haline geldiğini ortaya koyuyor” ifadelerine yer verildi.

Muhammed El-Kik’in ve ailesinin mücadelesini ve zaferini kutlayan direniş grupları “Muhammed kardeşimiz intifadanın zafere ulaşması ve keyfi idari tutuklama kararlarının engellenmesi yolunda önemli bir başarı kaydetti” dedi.

Açıklamada Ömer En-Nayif suikastının sorumluluğunun tamamıyla İsrail’e ait olduğu ifade edildi. “Kırmızı çizgileri aşan bu suça karşı çıkmak hem halkımızın hem de direniş gruplarının en doğal hakkıdır. İşgal güçlerine mensup ajanların büyükelçiliğe nasıl sızdıkları ve bu eylemi nasıl gerçekleştirdikleriyle ilgili soruşturma hala devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında Filistinli öğretmenlere de seslenen direniş grupları şartlarının iyileştirilmesi yönündeki taleplerini desteklediklerini belirttiler.

İşgal güçlerinin sınırlarını aşarak seçilmiş milletvekillerinin dokunulmazlıklarına el uzatacak ve El-Fetih mensubu olan milletvekili Nejat Ebu Bekir’i tutuklamaya kalkacak kadar ileriye gitmelerini kınayan direniş grupları, Nejat Ebu Bekir’in yanında olduklarını ve yürüttüğü siyasi mücadeleyi desteklediklerini açıkladılar.

Son olarak açıklamada ulusal düzeyde bir anlaşma yapılmasının ve anlaşmazlıkların son bulmasının ulusal çıkarlar için gerekli olduğu vurgusuna yer verildi. 

 

İslami Analiz

 

Yorumlar