Gazze Halkı İşgal Rejiminin Boykot Edilmesi İçin Eylem Yaptı

Gazze kentindeki Meçhul Asker Meydanı'nda toplanan onlarca Gazzeli İsrail’e kapsamlı bir boykot uygulanması için eylem yaptı.  

Görüntülenme: 1438 Tarih: 02 Mart 2016 17:34
Gazze Halkı İşgal Rejiminin Boykot Edilmesi İçin Eylem Yaptı

Bugün (02 Mart Çarşamba) Gazze’de yapılan eylemde Filistinliler, “Malımızla bizi öldürüyorlar!”, “Bizi öldüren kurşunlara ücret ödemeyin”, “Ben boykot ediyorum” gibi sloganlarla işgal rejiminin kapsamlı bir şekilde boykot edilmesi çağrısında bulundu.

İşgal rejiminin her alanda boykot edilmesi için başlatılan girişimin başkanı Said Ayiş yaptığı basın toplantısında, girişimle işgal rejiminin bütün alanlarda boykot edilmesinin hedeflendiğini belirterek, bununla ayrıca işgalcinin maskesini düşürmek ve ekonomisini sarsmak istediklerini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin de hazır bulunduğu basın toplantısında Ayiş, bu kampanya ile milli ekonomiyi geliştirmek için yerli üretime destek vermeyi, yerel ve küresel çapta işgalcinin boykot edilmesiyle ilgili bir bilinç oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Girişim komisyonu üyesi ve İşçi Sendikası Başkanı Sami El-Umsi ise Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı özel açıklamada, işgal rejimiyle Gazze arasındaki ticaret hacminin 3 milyar doları bulduğunu belirterek, bu girişimin hedefine ulaşması halinde işgalciyi ciddi manada zarara sokacağını söyledi.

Yorumlar