Haniye:''Ömer En-Nayif’e Yönelik Suikastin Failleri Yakalanmalıdır.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderlerinden Ömer En-Nayif’e Bulgaristan’da yapılan suikastın gün yüzüne çıkarılmasını istedi.  

Görüntülenme: 1064 Tarih: 03 Mart 2016 11:30
Haniye:''Ömer En-Nayif’e Yönelik Suikastin Failleri Yakalanmalıdır.''

Eski Başbakan İsmail Heniyye, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da uğradığı suikast sonucu şehit olan FHKC lideri Ömer En-Nayif’in eşini telefonla arayarak, suikastı kınadığını belirtti ve baş sağlığı dileklerini iletti.

Hamas lideri Heniyye, suikastın Bulgaristan’da ve Filistin elçilik binası içinde meydana gelmesi nedeniyle hem Filistin Yönetimi'nin hem de Bulgaristan’ın üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini belirterek, canilerin yakalanıp adaletin önüne çıkarılmaları gerektiğini söyledi.

Filistinli eski direnişçinin meselesinin sadece bir hareketin veya partinin değil Filistinliler olarak herkesin meselesi olduğunu hatırlatan Heniyye, kendilerinin de konuyla yakından ilgilendiklerini ifade etti.

FHKC liderlerinden Ömer En-Nayif geçen Cuma günü (26 Şubat) Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Filistin elçilik binası içinde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğraması sonucu hayatını kaybetmişti.

fiem

Yorumlar