Hizbullah'a Destek Veren Lübnan İslami Tevhid Hareketi KİK'in Kararına Tepki Gösterdi

Lübnan İslami Tevhid Hareketi, yayımladığı basın açıklamasında Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri'nin Hizbullah'ı 'terör örgütü' ilan etme kararını kabul edilemez ve mantık dışı bir karar olarak nitelendirdi ve bu kararı kınadı. 

Görüntülenme: 2928 Tarih: 03 Mart 2016 07:52
Hizbullah'a Destek Veren Lübnan İslami Tevhid Hareketi KİK'in Kararına Tepki Gösterdi

Açıklamada "Körfez-Arap İşbirliği Konseyinde düzenlenen içişleri bakanları toplantısında alınan bu kararın Lübnan'ın asli unsurlarından birini "terör örgütü" olarak tanımlayan bu mantık dışı karar kabul edilemez." ifadeleri kullanıldı. 
 
Açıklamada, Siyonist yetkililerle açıktan veya gizlice görüşmeler gerçekleştiren ve anlaşan kişiler hakkında yaptırımın bu konudan daha öncelikli olması ve asıl terörist olan siyonist işgal rejiminin "terör örgütü" ilan edilmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada Arap topraklarını yarım asırdan daha uzun süredir işgal eden işgal rejimiyle de bütün ilişkilerin kesilmesi gerektiği belirtildi. 
 
Körfez ülkelerinde Lübnanlılara karşı medya yoluyla kışkırtma yapıldığı ve Lübnan üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada, Lübnanlılara yönelik faşist tutumdan vazgeçilmesi gerektiği ifade edildi ve körfez ülkelerindeki alimlere bu tutumun önüne geçme çağrısında bulunuldu.

Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Umman ve BAE'den oluşan Körfez İşbirliği Konseyi, (KİK) Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah'ı "terör örgütü" ilan etmişti.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar