Hüsam Bedran:''Batı Yaka'daki Siyonist Yerleşimciler Bundan Sonra Güvende Olmayacak.''

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hüsam Bedran, direnişçi gençlerin Batı Yaka'daki yerleşkelere baskın düzenleyip bıçaklama veya ateş açma eylemleri gerçekleştirmelerini değerlendirdi.  

Görüntülenme: 1054 Tarih: 03 Mart 2016 09:52
Hüsam Bedran:''Batı Yaka'daki Siyonist Yerleşimciler Bundan Sonra Güvende Olmayacak.''

Bedran, bu eylemlerin Kudüs İntifadası'nın önümüzdeki dönemde Batı Yaka'daki yerleşkelere korku taşıyacağını ve bugünden sonra söz konusu yerleşkelerde yaşayanların güvende olmayacaklarını söyledi.

Filistinli direnişçilerin dün akşam Har Bracha Yahudi Yerleşkesi girişinde iki işgal askerini bıçakladığı eylem hakkında bugün (3 Mart Perşembe) yaptığı açıklamada eylemi öven Bedran, direnişçilerin dün gece Nablus'un güneyindeki Rahalim Yahudi Yerleşkesi'nde gerçekleştirdiği ateş açma eylemini de tebrik etti.

Dün geceki eylemlerin şehitler Lebib Azzam ve Muhammed Zağlevan'ın Eli Yahudi Yerleşkesi'ne düzenledikleri baskından bir gün sonra gerçekleştiğine dikkat çeken Bedran, işgal güçlerinin aldığı tüm güvenlik önlemlerine rağmen Batı Yaka'daki yerleşkelerde ikamet eden yerleşimcilerin büyük korku yaşadıklarını ve eylemlerin bu korkuyu daha da büyüttüğünü söyledi.

Bedran, direnişçi gençlerin Batı Yaka'da Filistinlilere ait toprakları gasp eden yerleşkelerin işgalcilerin yumuşak karnı olduğunu fark ettiklerini ve yerleşkelerde daha farklı eylemlerin gerçekleştirileceğini belirtti.

Hamas sözcüsü, önümüzdeki günlerde Batı Yaka'daki yerleşimcileri daha çok sürprizin beklediğini ifade etti.

fiem

Yorumlar