Tunus'un En Büyük Sendikasından Hizbullah'a Destek

Tunus’un en büyük sendikası olan Tunus İşçi Sendikası Arap ülkelerinin içişleri bakanlarının Hizbullah’ın “terör örgütü” olarak tanınması yönünde aldıkları karara tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 2036 Tarih: 04 Mart 2016 01:30
Tunus'un En Büyük Sendikasından Hizbullah'a Destek

Tunus’un en büyük sendikası olan Tunus İşçi Sendikası Arap ülkelerinin içişleri bakanlarının Hizbullah’ın “terör örgütü” olarak tanınması yönünde aldıkları karara tepki gösterdi. Sendika tarafından yapılan açıklamada “Hizbullah ‘ulusal direnişin sembolü’dür” ifadelerine yer verildi. Sendika, Tunus yönetimine bu karara verdiği desteğini geri çekme ve kararın engellenmesi için harekete geçme çağrısı yaptı.

Açıklamada Çarşamba günü çıkan bu kararın “yabancı ve bölgesel güçlerin Arap dünyasını bölmek, gücünü kırmak ve gönüllü olarak Siyonistlerin çıkarlarına uygun hale getirmek üzere yaptıkları planların bir sonucu olduğu” ifade edildi. “Bu karar sayesinde Siyonist şantajlara boyun eğildi” sözlerine de yer verildi.

Karara yönelik bir başka tepki ise Halk Hareketi Partisi tarafından geldi. Parti tarafından yapılan açıklamada “Hükümet ne Tunus’a ne de Arap dünyasına fayda getirmeyen bu tür kararlardan uzak durmalı ve Arap ülkelerinin resmi olarak aldığı bu karardan geri çekilmelidir” ifadelerine yer verildi. Parti Tunus hükümetine, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına yardım edilmesi ve Filistin halkına hizmet götürülmesi yönünde çağrı yaptı. 

Parti tarafından yapılan açıklamanın devamında söz konusu kararın özellikle “ihanet” üzere kurulu olan Arap Birliği’ne ve diğer Arap kuruluşlara atılmış “merhamet kurşunu” olduğu ifade edildi.

Parti, Hizbullah’ın Siyonist projeler ve onun bir parçası olan “tekfirci tehlike” karşısında ortaya koyduğu direnişin Hizbullah’ın gayesini tanımlama noktasında yeterli olduğunu belirtti. 

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar