Gasıp İsrail Güçleri Evlere Baskın Düzenledi

Filistin halkına karşı sindirme operasyonlarını sürdüren işgal güçlerinin Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Nablus şehrine bağlı köy ve beldelerde geniş çaplı operasyon ve baskınlar yaptığı belirtildi.  

Görüntülenme: 944 Tarih: 04 Mart 2016 22:24
Gasıp İsrail Güçleri Evlere Baskın Düzenledi

İntifadayı bir türlü durduramayan ve feda eylemlerine mani olamayan işgal güçleri çareyi baskın ve tutuklamalarda arıyor. Dün (3 Mart Perşembe) gece sabaha doğru Nablus’un birçok belde ve köyüne baskın düzenleyen işgal güçleri arama yaptıkları evlerde terör estirdiler.

Muhabirimize bilgi veren yerel kaynaklarla görgü şahitlerine göre, işgal güçleri girdikleri Nablus’un Karyut köyünde şehit Lebid Azim ile Muhammed Zeğlul’un evlerine baskın yapıp dışarı çıkardıkları akrabalarını sorguladılar.

Belde Konseyi Üyesi Beşşar El-Karyuti ise verdiği bilgide, işgal güçlerinin baskın yaptıkları evlerde kasten ev eşyalarına zarar verdiklerini, her tarafı dağıttıklarını ve çekilmeden önce de halkı tehdit ettiklerini söyledi.

Dün bir Siyonist yerleşkede meydana gelen feda eyleminde iki genç şehit olmuştu.

Yerel kaynakların belirttiğine göre işgal güçleri bugün sabah Nablus’a bağlı birkaç belde ve köye daha baskın yaptı, baskınlardan sonra tutuklanma olmazken, işgal askerlerinin birçok kişiyi araçlarda sorgulamaları dikkat çekti.

fiem

Yorumlar