FHKC Liderlerinden Dr. Yusuf Abdulhak'tan İntifadaya Destek Çağrısı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) liderlerinden Dr. Yusuf Abdulhak, Kudüs İntifadası’na siyasi destek sağlamayan Filistinli grup liderlerini eleştirerek, gelişmelerin Filistin halkının sorumluluk taşıdığını, liderlerin ise sorumluluk taşımadıklarını ortaya koyduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1252 Tarih: 04 Mart 2016 19:42
FHKC Liderlerinden Dr. Yusuf Abdulhak'tan İntifadaya Destek Çağrısı

FHKC liderlerinden Dr. Yusuf Abdulhak Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdiği özel demeçte, şimdiki intifadanın siyasi destekten yoksun olduğunu belirterek, “Filistinli grupların intifadayı desteklemek gibi ortak bir programları olmadığından, intifadayı daha ileri bir noktaya götürmek ve geliştirmek de mümkün olmuyor” dedi.

Dr. Abdulhak yaptığı açıklamada intifadanın herkesten desteği hak ettiği gibi, grupların da en azından siyasi düzlemde destek vermelerinin gerekliliğini anlamaları gerektiğini hatırlatarak, bu desteğin sözle olamayacağını, sol olsun İslami olsun tüm grupların bu konuda sorumlu olduklarını ifade etti.

FHKC liderlerinden Ömer En-Nayif’in Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Mossad ajanları tarafından şehit edilmesinin Kudüs İntifadası’na ne tür yansımaları olacağının sorulması üzerine Abdulhak “halkımıza yapılan bu zalim ve haksız zorbalıkları hiçbir Filistinli siyasi hareketin kabul emesi mümkün değildir. Hal böyle olunca her grubun gücü oranında bu halkı korumak için çaba göstermesi gerekir” ifadelerini kullandı.

fiem

Yorumlar