Raid Salah: "İşgal Hükümeti Hahamların Irkçı Fetvalarıyla Hareket Ediyor"

1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarındaki İslamî Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Siyonist hahamların verdikleri ırkçı fetvaların işgal hükümetinin Filistin halkına karşı her türlü saldırısını meşrulaştırdığını söyledi.  

Görüntülenme: 964 Tarih: 05 Mart 2016 20:36
Raid Salah:

İslamî Hareket'in yasaklanmasını protesto etmek için kurulan eylem çadırında verdiği Cuma hutbesinde Şeyh Raid Salah, işgal hükümetiyle ona bağlı kurumların eninde sonunda yok olacaklarını ifade etti.

Şeyh Raid Salah, Siyonistlerin tâ baştan beri Mescidi Aksa’yı yıkıp yerine inandıkları heykeli dikmek için çalıştıklarını hatırlattı.

İslamî Hareket'in yasaklanmasının üzerinden 100 günün geçtiğine dikkat çeken Filistinli lider Şeyh Raid Salah, işgal rejiminin kurulduğu günden şimdiye kadar Filistin halkına yönelik kirli planlarının durmadığını, Mescidi Aksa ve Kudüs’ü tamamıyla ele geçirmek için de sürekli çalıştığını söyledi.

Hutbede, işgal hükümetinin Filistin halkına karşı zulümlerine zemin oluşturan hahamların fetvalarına örnek veren Salah, hahamların Filistin halkının kanını mubah gördüğünü belirtti ve Filistinlilerin malının çalınabileceğine, camilerin ve kiliselerin yakılabileceğine dair onlarca fetva verdiklerine isimleriyle örnekler verdi.

Şeyh Raid Salah hutbenin sonunda Filistin halkından ne kadar zulüm ederse etsin bu rejimin yok olacağı konusunda Allah’a güvenmelerini istedi.

Yorumlar