FHKC: Riyad El-Maliki Sonucunu Değiştirmek İçin Soruşturmaya Müdahale Etti

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Ömer En-Nayif'in suikastla öldürülmesi cinayetinin büyükelçilikler dosyasının ve elçiliklerdeki yolsuzlukların gündeme getirilerek tartışılmasını gerektirdiğini söyledi.  

Görüntülenme: 899 Tarih: 06 Mart 2016 19:44
FHKC: Riyad El-Maliki Sonucunu Değiştirmek İçin Soruşturmaya Müdahale Etti

FHKC, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki'yi suikastla ilgili soruşturmanın sonuçlarını değiştirmek amacıyla soruşturmaya müdahalede bulunmakla suçladı.

FHKC Merkez Komitesi üyelerinden Iyad Avadallah, dün (5 Mart Cumartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, soruşturma komitesinin büyükelçiliğin, büyükelçinin ve Dışişleri Bakanlığı'nın ihmali olduğunu tespit ettiği, fakat rapora son şekli verileceğinde El-Maliki'nin müdahale ettiği ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın soruşturmaya açıkça müdahalesini eleştiren Avadallah, FHKC'nin başından beri tarafsız uzmanlardan oluşan bir soruşturma komitesi kurulmasını talep ettiğini söyledi.

Avadallah, "Tüm deliller ve Ömer En-Nayif'e yapılan baskılar büyükelçinin ve büyükelçiliğin cinayete karıştığına işaret ediyor" diyerek, FHKC'nin En-Nayif'e büyükelçilikten çıkıp Bulgar polisine teslim olması için yapılan baskılardan haberdar olduğunu bildirdi.

FHKC lideri, Ömer En-Nayif'e düzenlenen suikast ile ilgili tüm gerçekler ortaya çıkarılana kadar cinayetin takipçisi olacaklarını açıkladı.

Yorumlar