İşgal Güçleri El-Halil'de Biri Futbolcu Dört Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (6 Mart Pazar) erken saatlerde Gazze Şeridi'nin güneyindeki El-Halil vilayetinde birçok mahalle ve köye düzenlediği baskınlar sırasında dört Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1030 Tarih: 06 Mart 2016 09:42
İşgal Güçleri El-Halil'de Biri Futbolcu Dört Filistinliyi Gözaltına Aldı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin edindiği bilgiye göre, işgal güçleri El-Halil'in Ayn Sare bölgesinde Es-Semu Gençleri Futbol Kulübü oyuncularının kaldığı binaya baskın düzenledi. Baskın sırasında futbolculardan Sami Ed-Daur'un gözaltına alındığı ifade edildi.

Filistin Gençlik ve Spor Bakanlığı, FIFA'ya çağrıda bulunarak, işgal güçlerinin Filistin sporuna ve sporcularına yönelik ihlallerine son vermesini istedi.

Filistin Gençlik ve Spor Bakanlığı Vekili Ahmed Muheysin, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin son 48 saat içinde ikisi Gazze Şeridi'nden Filistinli üç sporcuyu gözaltına aldığını söyledi.

Futbolcu Ed-Daur'dan 24 saat önce de takım arkadaşı Muhammed Huvays'ın gözaltına alındığı, 48 saat önce ise Gazze Şeridi'ndeki El-Hilal kulübü oyuncusu Fadi Eş-Şerif'in tedavi sonrası Gazze Şeridi'ne dönerken Beyt Hanun "Erez" Kapısı'nda gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada, işgal güçlerinin El-Halil'in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesine baskın düzenleyerek Mutasım Cemal Alkam ve Memun Cemal Alkam kardeşler ile Mutez Bahr isimli genci gözaltına aldığı belirtildi.

Yorumlar