İşgal Rejiminde Ezanın Yasaklanmasıyla İlgili Yasa Tasarısı Oylanacak

İsrail Yasama İşleri Bakanlık Komisyonu üyelerinin bugün (6 Mart Pazar) gürültüyle mücadele adı altında ezanın yasaklanmasını onaylaması bekleniyor.  

Görüntülenme: 815 Tarih: 06 Mart 2016 10:13
İşgal Rejiminde Ezanın Yasaklanmasıyla İlgili Yasa Tasarısı Oylanacak

Irkçı yasa tasarısı, camilerde ezanın hoparlörlerle okunmasını, cami minarelerinden dini ve milli yayınlar ile "kışkırtıcı" yayınlar yapılmasını yasaklıyor.

Yasa tasarısında yasak kararının tüm ibadethaneleri kapsadığı iddia edilmesine rağmen, yasanın camilerde hoparlörlerle ezan okunmasının engellenmesini hedeflediği açıkça belirtiliyor.

Fanatik Yahudi Evi Partisi üyesi milletvekili Mordhay Yogev'in hazırladığı yasa tasarısına Kulanu Partisi'nden Merav Ben Ari ve Likud Partisi'nden Miki Zohar ve Nurit Koren'in de destek verdiği bildirildi.

Oylamadan önce İsrail Demokrasi Enstitüsü komisyon üyelerine birer mektup göndererek, yasa tasarısıyla ilgili hukuki görüşünü açıkladı ve üyelerden tasarıyı reddetmelerini istedi.

Mektupta yasa tasarısının amacının gürültü sorununu çözmek değil ibadet özgürlüğünü kısıtlamak olduğu ifade edildi.

İşgal rejimi sınırları içerisinde 5 vakit ezanın yasaklanması yönündeki yasa tasarısı, işgal rejimi parlamentosu Knesset'teki Arap milletvekillerinin ve insan hakları kuruluşlarının da tepkisini çekti.

Yorumlar