Gazzeli Aşiretlerden Birlik Çağrısı

Gazze Şeridi'ndeki muhtarlar ve aşiret liderleri, Filistin'deki bölünmüşlük haline son verilmesi çağrısında bulunarak, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'tan Filistinli İslami ve milli grupları acilen toplantıya çağırmasını istedi.  

Görüntülenme: 1404 Tarih: 06 Mart 2016 14:43
Gazzeli Aşiretlerden Birlik Çağrısı

"Milli birliğe evet, bölünmüşlüğe hayır" sloganıyla bugün (6 Mart Pazar) Gazze'de düzenlenen toplantıya Gazze Şeridi'ndeki muhtarlar ve aşiret liderleriyle halkın önde gelen isimlerinden çok sayıda kişi katıldı.

Güney vilayetlerindeki Aşiretler Yükse Heyeti Genel Koordinatörü Hacı Hüsnü El-Muğni, "Ey yöneticiler! Anneler, babalar, çocuklar ve dedeler size sesleniyor. Birlik olun ve bölünmüşlük haline son verin" dedi.

Filistin halkının dünyadaki en haklı davaya sahip olduğunu, en bilgili ve çalışkan halk olduğunu ifade eden El-Muğni, "Kararlarımızın bağımsız olmasını hak etmiyor muyuz?" diye sordu.

Bölünmüşlük hali nedeniyle dünyanın, Arap ve İslam ülkelerinin sempatisini kaybettiklerini bildiren El-Muğni, Filistin halkının birlik ve bütünlük içinde arkasında durmadan intifadanın ve direnişin devam etmesinin zorluğuna dikkat çekti.

Mısır yönetimine de seslenen El-Muğni, Rafah Kapısı'nın sürekli olarak açık kalması çağrısında bulundu.

fiem

Yorumlar