İşgal Güçleri Beytlahim ve Cenin'de Birçok Bölgeye Baskın Düzenledi

İşgal güçleri dün gece Beytlahim'in batısındaki Husan köyüne ve Cenin'in güneybatısındaki Arabe beldesi kavşağında bir kafeyle bir oto galeriye baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1262 Tarih: 07 Mart 2016 11:09
İşgal Güçleri Beytlahim ve Cenin'de Birçok Bölgeye Baskın Düzenledi

Husan Köy Meclisi Başkanı Hasan Hamamira, işgal güçlerinin gerçek mermiler ve plastik mermilerle çevreye ateş açarak köye baskın düzenlediğini, baskın sırasında yoğun bir şekilde ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığını, bazı evlerde arama yaptığını ve işgal güçleriyle belde sakini gençler arasında çatışmalar yaşandığını söyledi.

İşgal güçleri ayrıca dün (6 Mart Pazar) akşam geç saatlerde Cenin'in güneybatısındaki Arabe beldesi kavşağında bir kafeye ve bir oto galeriye baskın düzenledi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Cihad Musa isimli Filistinliye ait kafeye ve Eymen Galip isimli Filistinliye ait oto galeriye baskın düzenlediğini bildirdi.

Bu arada, beldeye baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde ateş açtığı ve göz yaşartıcı bomba attığı ifade edildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Yabud, Kefirat ve Ummu'r-Rayhan beldeleri ve köyleri girişlerinde barikatlar kurarak trafiği aksattığı, zeytin ağaçlarının arasında arama yaptığı belirtildi.

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin bölgede bir araca ateş açtıklarını fakat ölen veya yaralanan olmadığını kaydetti.

Yorumlar