İşgal Güçleri En-Nakab Bölgesinde Tarım Arazilerini Tahrip Etti

"İsrail Arazileri İdaresi"ne ait buldozerler bugün (7 Mart Pazartesi) Ummu'l-Hayran ve Sa've köyleri çevresindeki tarım arazilerini bölgede inşa edilmesi planlanan Yahudi yerleşkesine hazırlık amacıyla tahrip etti.  

Görüntülenme: 874 Tarih: 08 Mart 2016 10:38
İşgal Güçleri En-Nakab Bölgesinde Tarım Arazilerini Tahrip Etti

Ummu'l-Hayran Köyü Muhtarı Raid Ebu'l-Kay'an, buldozerlerin köy sakinlerine ait tarlalarda ekili buğday ve arpayı tahrip ettiğini söyledi.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Ebu'l-Kay'an, buldozerlerin tarım arazilerini işgal polisinin himayesinde tahrip ettiğini ve Ummu'l-Hayran sakinleriyle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Ummu'l-Hayran ve Sa've köyleri 1948'de işgal edilen Filistin topraklarının güneyindeki En-Nakab'ta bulunan 51 köyden ikisi. İşgal güçleri bu köyleri yerleşim alanı olarak kabul etmeyi reddederek yıkmayı ve sakinlerini zorla göç ettirmeyi hedefliyor.

İşgal güçleri son dönemde En-Nakab bölgesinde ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle Filistinlilere ait onlarca evi yıktı ve köylülere ait tarım arazilerini de işgal rejimine ait topraklar olduğu iddiasıyla tahrip etti.

Yorumlar