İşgal Güçleri El-Halil'de Şehit İbrahim Sekkafi'nin Ailesine Ait Evi Yıktı

İşgal ordusu bu sabah (8 Mart Salı) erken saatlerde El-Halil kent merkezinde arabayla çarpma eylemi gerçekleştirerek bir işgal askerinin ölümüne yol açan şehit İbrahim Sekkafi'nin ailesine ait evi yıktı.  

Görüntülenme: 1215 Tarih: 08 Mart 2016 10:48
İşgal Güçleri El-Halil'de Şehit İbrahim Sekkafi'nin Ailesine Ait Evi Yıktı

Şehit İbrahim Sekkafi'nin amcası Bilal Sekkafi, işgal ordusunun sabah erken saatlerde El-Halil'in El-Muhavvil bölgesinde bulunan aileye ait eve baskın düzenlediğini, sekiz kişiden oluşan ev sakinlerini evin dışına çıkardığını ve daha sonra işgal askerlerinin evi yıkmaya başladığını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Sekkafi, işgal güçlerinin üçüncü kattaki evin iç duvarlarını ve odalarını yıktığını, kapılarının ve pencerelerinin demirlerle kapatıldığını, aileye eve el konulduğunun ve giriş çıkışın veya yeniden inşa girişiminin yasak olduğunun iletildiğini bildirdi.

İbrahim Sekkafi, 4 Kasım 2015'te Halhul beldesi yakınlarında iki işgal askerine aracıyla çarptıktan sonra işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit olmuştu. Sekkafi'nin gerçekleştirdiği eylemde askerlerden biri yaralanırken diğeri hayatını kaybetti.

Filistinli gençlerin feda eylemleri gerçekleştirmelerine engel olamayan işgal güçleri intikam amacıyla uluslararası hukuku ve insan haklarını çiğneyerek eylemcilerin ailelerine ait evleri yıkıyor.

Yorumlar