Kubha: Eylemlerin Devamı Kudüs İntifadası'nın Gücünün Kanıtı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Yaka'daki önde gelen liderlerinden Vasfi Kubha, silahlı direnişin yeniden tırmanması ve kişisel eylemlerin devamının intifadanın gücünün kanıtı olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1514 Tarih: 10 Mart 2016 16:36
Kubha: Eylemlerin Devamı Kudüs İntifadası'nın Gücünün Kanıtı

Eylemlerin çeşitli bölgelerde gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kubha, bunun Filistin topraklarının bir bütün olduğu mesajı verdiğini ifade etti.

Eski bakan Vasfi Kubha, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdiği demeçte, son eylemlerin çeşitliliğinin ve cüretinin Kudüs İntifadası'nın devam ettiğini ve tarihi Filistin topraklarının tamamını kapsadığını gösterdiğini belirtti.

Filistin direnişinin gençleriyle hiçbir engel tanımadığını ifade eden Kubha, eylemlerin güçlü mesajlar taşıdığını ve denizden nehire tarihi Filistin topraklarının sadece Filistin halkının hakkı olduğunu eylemcilerin kanlarıyla yazdıklarını söyledi.

Filistinli eylemci gençlerin çeşitli bölgelerden ve görüşlerden olmasının Filistin halkını birleştirmenin en kısa yolunun işgale karşı direniş olduğunu gösterdiğini belirten Kubha, geçmiş deneyimlerin Filistinli grupların sadece direniş hendeğinde birleştiklerini ispat ettiğini bildirdi.

Yorumlar