İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka'nın Birçok Bölgesine Baskın Düzenledi

İşgal güçleri bu sabah (10 Mart Perşembe) erken saatlerde Batı Yaka'nın birçok bölgesinde geniş çaplı operasyonlar düzenledi.  

Görüntülenme: 1248 Tarih: 10 Mart 2016 10:46
İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka'nın Birçok Bölgesine Baskın Düzenledi

İşgal güçleri Nablus'ta Salah Ömer El-Cevheri'yi Er-Razi Caddesi'ndeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin ayrıca Irak Burin köyünde birçok eve baskın düzenleyerek evlerde arama yaptığı, Asım Fethi Fakih ve Ahmed Isam Fakih isimli gençleri, Eski Belde sakinlerinden de Mesud Libade isimli genci gözaltına aldığı bildirildi.

Kalkiliya'nın doğusundaki Hucce köyünde de işgal güçleri iki gün önce Yafa'daki eylemi gerçekleştiren şehit Beşşar Musaliha'nın evine baskın düzenledi. Evde arama yapan ve evin altını üstüne getirerek eşyalara zarar veren işgal güçleri, şehidin babası Muhammed Musaliha ile kardeşleri Rebi', Sair, Alâ, Baha ve amcasının oğlu Fahd Musaliha'yı gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri köyün tüm girişlerini kapatarak köy sakinlerinden birçok kişiyi işgal istihbaratına ifade vermeye çağırdı.

Baskın sırasında işgal güçleriyle köy sakinleri arasında çatışmaların yaşandığı, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba kullandığı, aralarında çocukların ve yaşlıların da bulunduğu 13 kişinin yaralandığı bildirildi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde ayrıca Selfit kentinin batısındaki Ez-Zaviye beldesi ile Cenin'e bağlı Kabatya ve Yabud beldelerine de baskın düzenledi.

Yorumlar