Siyonist Kabinede Feda Eylemleri Konuşuldu

Ekim ayında başlayan Kudüs İntifadası’nı bitirme ve feda eylemlerinin önüne geçme amacıyla toplanan Siyonist işgal kabinesi bir dizi karar aldı. 

Görüntülenme: 923 Tarih: 11 Mart 2016 09:19
Siyonist Kabinede Feda Eylemleri Konuşuldu

İşgal rejimi İsrail’de yayınlanan Yediot Ahranoot gazetesinin haberine göre, dün akşam (10 Mart Perşembe) toplanan işgal kabinesi, feda eylemi yapanların evlerinin yıkılması ve yıkım kararlarının yargıda hızlandırılması kararı aldı.

Gazeteye göre İsrail kabinesi Kudüs İntifadası ve intifada kapsamında eylem yapanlara yönelik şu kararları aldı:

-Eylem yapan gençlerin ailelerinin çalışma izinlerinden mahrum bırakılması, genel olarak çalışan Filistinli işçiler için yeni düzenlemelerin yapılması, izinsiz çalışanlara para cezaları verilmesi ve izinsiz çalıştığı yerden başka bir yere geçenlere para cezası verilmesi.

-İntifadaya teşvik eden, tahrik eden basın yayın organlarının kapatılması, verilecek cezaların ağırlaştırılması.

-İşgal altındaki Kudüs’ün çevresinde inşa edilmiş olan ırkçı ayırım duvarında Filistinliler tarafından açılan deliklerin kapatılması, duvarın El-Halil şehrinin batısında kaldığı yerden inşasına devam edilmesi.

İşgal rejiminin Mescidi Aksa’ya yönelik kirli planlarını boşa çıkarmak, işgal askerleri yanında Siyonist yerleşimcilerin Mescidi Aksa ve Filistinlilere yönelik saldırı ve tecavüzlerine karşı durmak için Ekim ayı başında patlak veren Kudüs İntifadası’nda şimdiye kadar çoğu asker ve polis 34 Siyonist hayatını kaybederken, 300’den fazla Siyonist de yaralandı.

fiem

Yorumlar