Siyonist İşgal Güçleri Filistin El-Yevm Televizyonunu Bastı

Siyonist işgal kabinesinin dün akşam yaptığı oturumda Kudüs İntifadası’na destek veren kurum, kuruluş ve şahıslara yönelik yaptırım kararları almasının ardından bugün sabah erken saatlerde Filistin El-Yevm televizyonunun merkezini basan işgal güçleri başta müdür olmak üzere üç çalışanını gözaltına aldılar.  

Görüntülenme: 691 Tarih: 11 Mart 2016 20:51
Siyonist İşgal Güçleri Filistin El-Yevm Televizyonunu Bastı

Bugün (11 Mart Cuma) sabah çok sayıda askerle El-Bire şehrinde Kudüs Bankası binasında bulunan Filistin El-Yevm televizyonuyla ona medya desteği veren Trans Media şirketinin merkezine baskın düzenleyen işgal güçleri, birçok cihaza el koyduktan sonra askeri kararla televizyonu kapattıklarına dair bir yazıyı kapıya yapıştırıp gittiler.

Baskın sırasında televizyonda bulunan gazeteci Muhammed Amr ile yayın yönetmeni Şebib Şebib gözaltına alındı.

İşgal güçleri Ramallah’a bağlı Birzeit beldesine yaptıkları baskında ise televizyonun müdürü gazeteci Faruk Aliyyat’ı tutukladılar.

Dün akşam toplanan İsrail kabinesi Kudüs intifadasını sürdüren gençlerle ailelerine ve onları destekleyen medya organlarına, şahıs ve kuruluşlara yönelik bir dizi yaptırım kararı almasından sonra yapılan baskın dikkat çekti.

Baskınla ilgili basın açıklaması yapan Filistin Gazeteciler Sendikası, televizyona yapılan baskınla televizyonun kapatılmasını sert bir dille eleştirerek, bu uygulamanın işgalcinin basın yayın mensuplarına yönelik baskılarının bir halkası olduğuna dikkat çekerek, bunların işgal rejiminin mantığını ve bitik durumda olduğunu gösterdiğini ifade etti.

fiem

Yorumlar