Hamas'tan Filistin Medyasına Karşı Yürütülen Savaşa Kınama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, işgal rejimini Filistinlilere ait basın yayın kuruluşlarına yönelik saldırıları, cinayetleri ve tecavüzleri konusunda uyardı.  

Görüntülenme: 1149 Tarih: 12 Mart 2016 21:01
Hamas'tan Filistin Medyasına Karşı Yürütülen Savaşa Kınama

İşgal güçlerinin Filistin El-Yevm kanalını basıp çalışanlarını tutuklamasıyla Fransa’nın El-Aqsa televizyonunun yayınını kesmesini değerlendiren Er-Reşak, işgal rejiminin Filistinlilerin sesini duyurmaya çalışan basın yayın organlarına karşı sürdürdüğü savaşla Filistin halkına yönelik işlediği cinayetlerin üstünü örtemeyeceğini söyledi.

Er-Reşak, “Basın yayın organları üstlendikleri görevi yerine getirmeye devam edecek, işgalcinin Filistin halkına, toprağına ve kutsal mekanlarına yönelik saldırı ve tecavüzlerini deşifre etmeyi sürdürecek, işgalci istemese de yoluna devam edecektir” dedi.

Basın yayın organlarına çağrıda bulunan Er-Reşak, işgal rejimine karşı durabilecek, kirli planlarını ve cinayetlerini gün yüzüne çıkarabilecek, Filistin halkına destek verecek ortak bir medya cephesi kurmak için safları birleştirmelerini istedi.

İşgalci İsrail kabinesi, Kudüs İntifadası'yla ona  destek veren basın yayın organlarına karşı mücadele kapsamında dün (11 Mart Cuma) Filistin El-Yevm televizyonunu kapatırken, onunla birlikte hareket eden Fransa ise El-Aqsa televizyonunu kendi uydusun çıkardığını duyurdu.

fiem

Yorumlar