Abbas Güçleri Batı Yaka'da Adeta Terör Estiriyor

Batı Yaka’daki Siyasi Tutuklu Aileleri Komitesi, Abbas yönetimine bağlı güçlerin Şubat ayında direniş gruplarının lider ve mensuplarına yönelik 316 hak ihlalini belgelediklerini belirtti.  

Görüntülenme: 850 Tarih: 13 Mart 2016 13:01
Abbas Güçleri Batı Yaka'da Adeta Terör Estiriyor

Ailelerin oluşturduğu komite yayınladığı raporda, Abbas’a bağlı güçlerin Şubat ayında onlarca hak ihlali gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, bu süre içinde siyasi görüşleri ve sendikal çalışmaları nedeniyle 135 kişinin tutuklandığını belirterek, şehir olarak da en fazla tutuklamanın El-Halil şehrinde yaşandığını ifade etti.

Raporda, en fazla baskı yapan birimin Genel İstihbarat olduğu ve bu süre içinde 44 kişiyi tutukladığı, Koruyucu Güvenlik biriminin 39 kişiyi ve polisin ise 1 kişiyi tutukladığı kaydedildi.
 
Rapora göre yine aynı süre içinde 107 kişi ifade vermeye çağrıldı. Bunlardan 53’ü Koruyucu Güvenlik tarafından ve 38’i Genel İstihbarat tarafından ifadeye çağrıldı.

Abbas’a bağlı güçlerin başka ihlallerde de bulunduğuna dikkat çeken rapor, bu güçlerin baskın yaptıkları evlerde halka zorluk çıkardığını, tutuklanan Kassam Kafişe’nin annesine saldırıp darp ettiğini ve kadın milletvekili Necat Ebubekr’i tutuklamak istediğini hatırlattı. 

fiem

Yorumlar