Siyonist Yerleşimciler Duvarlara Irkçı Sloganlar Yazdı

Fanatik Yahudi yerleşimciler dün akşam (12 Mart Cumartesi) Kudüs kentindeki Teddy Stadyumu'nun duvarlarına "Araplara ölüm" ve benzeri ırkçı sloganlar yazdı.  

Görüntülenme: 1158 Tarih: 13 Mart 2016 02:09
Siyonist Yerleşimciler Duvarlara Irkçı Sloganlar Yazdı

İşgal polisi konuyla ilgili yayınladığı bildiride, yaşları 15 ila 16 arasında değişen ve stadyumun duvarlarına ırkçı sloganları yazdıklarından şüphelenilen altı gencin gözaltına alındığını ifade etti.

Yahudi yerleşimciler Kudüs'te Filistinlileri hedef alan saldırılarını sürdürürken zaman zaman da kin ve nefretlerini duvarlara yazdıkları ırkçı sloganlarla kusuyorlar.

Bu arada, Filistin Dini İşler ve Vakıflar Bakanı Şeyh Yusuf İd'ıys, Yahudi yerleşimcilerin Eriha'ya bağlı El-Uca beldesinde 100 dönüm vakıf arazisine el koymasını ve araziyi tahrip etmesini kınadı.

Filistinli bakan dün söz konusu arazide yaptığı incelemede, arazinin vakıf olduğunu ve tarım alanında faaliyet gösteren girişimcilere kiraya verildiğini söyledi.

Bakan Yusuf İd'ıys, işgalcilerin baskıcı uygulamalarının amacının bölge halkını göçe zorlamak ve Yahudi yerleşim projelerine alan açmak olduğunu ifade etti.

fiem

Yorumlar