Siyonist Haham'dan Korkunç Fetva

İşgal rejimi medya organları, dün (13 Mart Pazar) yayınladıkları haberlerde, işgal rejimi başhahamı Yitzhak Yosef'in bıçak taşıyan her Filistinlinin başka yollarla etkisiz hale getirme imkânı olup olmadığına bakılmaksızın öldürülebileceğine dair fetva verdiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1195 Tarih: 14 Mart 2016 22:34
Siyonist Haham'dan Korkunç Fetva

Başhaham Yosef, verdiği fetvada işgal askerlerinden bıçak taşıyan Filistinlileri ordu komutanından veya yüksek mahkemeden korkmadan öldürmelerini istedi.

İşgal ordusu komutanlarından bazıları Filistinlilerin eylem girişiminde bulundukları gerekçesiyle yargısız infaz edilmelerini eleştirmişti.

İşgal rejimi kaynakları, Başhaham Yitzhak Yosef'in bu fetvayı Cumartesi günü bir sinagogda düzenlenen ayin sırasında verdiğini belirtti.

İşgal medyası, Yosef'in fetvasının bir ay kadar önce Bat Yam kentinde bir Yahudi din okulu öğrencileriyle bir araya gelen işgal ordusu komutanının Filistinli eylemcinin üzerine silahtaki tüm mermileri boşaltmanın gerekmediği ve "Seni öldürmeye gelenden önce davran ve onu öldür" ilkesini mutlaka uygulamak gerekmediği yönündeki açıklamalarına cevap niteliğinde olduğuna dikkat çekti.

fiem

Yorumlar