Katil Siyonist Devlet 15 Şehid Naaşını Teslim Etmedi

İşgal yönetiminin Kudüslü şehitlerin naaşlarını beş ayı aşkın bir süredir elinde tutarak ailelerine teslim etmemesi üzerine şehit aileleri İsrail Yüksek Mahkemesi'ne başvurmaya karar verdi. Bu arada işgal yönetiminin elinde tuttuğu şehit naaşı sayısının 15'e yükseldiği bildirildi.  

Görüntülenme: 1046 Tarih: 15 Mart 2016 06:23
Katil Siyonist Devlet 15 Şehid Naaşını Teslim Etmedi

Şehit aileleri, bugün (15 Mart Salı) Kudüs'te düzenledikleri basın toplantısında, işgal yönetiminin elinde tuttuğu şehit naaşlarının derhal ailelerine teslim edilmelerini isteyerek, ailelere şantaj yapılmasını ve gayri insani şartlar ileri sürülmesini reddettiklerini söyledi.

Şehit naaşlarını İslami şartlara uygun bir şekilde defnedilmesi mümkün olmayacak bir şekilde teslim almayı reddeden aileler, naaşların tesliminin geciktirilmesi karşısında İsrail Yüksek Mahkemesi'ne başvuracaklarını ifade etti.

Konunun uluslararası mahfillere de taşınabileceğini ve işgal rejiminin uluslararası hukuku çiğnediğini kaydeden şehit aileleri, şehit naaşlarını ailelerine teslim etmesi için işgal yönetimine baskı yapılması çağrısında bulundu.

Basın yayın organlarından yayınlarında konuya daha fazla yer vermelerini isteyen şehit aileleri, şehitlerin naaşlarının teslim alınarak İslami usullere göre defnedilmeleri için her türlü yola başvurulması gerektiğini ifade etti.

fiem

Yorumlar