Sina Çölünde Kontrolü Kaybeden Mısır Hamas'tan Yardım İstedi

Arabi21'in verdiği göre; darbeci Abdulfettah El-Sisi yönetimindeki Mısır hükümeti, Sina'daki durumun üstesinden gelebilmek için Hamas'tan güvenlik işbirliği talebinde bulundu. 

Görüntülenme: 961 Tarih: 16 Mart 2016 16:42
Sina Çölünde Kontrolü Kaybeden Mısır Hamas'tan Yardım İstedi

Habere göre isminin verilmemesi kaydıyla Arabi21'e açıklamalarda bulunan kaynak şu açıklamalarda bulundu: "Hamas heyeti ve Mısırlı yetkililerin arasındaki görüşmede en çok konuşulan konu Sina'da yaşananlar ve nasıl bir çözüm geliştirilebileceği oldu. Sina'daki durum her geçen gün kötüye gidiyor ve Mısır'ın güvenlik alanında desteğe ihtiyacı var." 
 
İki taraf arasında bu hususta yazılı bir anlaşma olmadığı belirtilirken, Mısır hükümetinin Sina'daki durumdan oldukça endişeli olduğu ve artan baskıdan kurtulmak için işbirliği kapsamında tünellerin kapatılmasının ve sınır güvenliğinin sağlanmasının konuşulduğu belirtildi.
 
Öte yandan Mısır'ı ziyaret eden Hamas heyetinin, ülkenin güvenlik ve istikrarının korunması, içişlerine müdahale edilmemesi ve ulusal güvenliğine zarar verilmemesi konusundaki hassasiyetlerini ifade ettiği bildirildi.
 
Hamas hareketinden yapılan yazılı açıklamada, Mısır'a giden heyetin, Genel İstihbarat Teşkilatı'ndaki yetkililerle şeffaf bir ortamda ortak önemli konuları ele aldığı kaydedildi.
 
Açıklamada, "Heyet, Hamas'ın, Mısır'ın güvenlik ve istikrarının korunması, içişlerine müdahale edilmemesi ve ulusal güvenliğine zarar verilmemesi konusundaki hassasiyetini ortaya koymuştur. Hamas, Mısır'ın ve halkının zarar göreceği bir şey yapılmasına asla izin vermeyecektir" ifadesi kullanıldı.
 
Eski Mısır Başsavcısı Hişam Berekat dahil ülkedeki tüm siyasi suikastların kınandığı açıklamada, Gazze-Mısır sınırının korunması için gerekli tüm önlemlerin alınması yönünde çalışılacağı kaydedildi.

 

Kaynak : Arabi21

Yorumlar