Ramallah'ın Kuzeyinde İşgal Ordusuna Ait Askeri Cip Devrildi

Ramallah'ın kuzeyindeki Arura köyünde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmanın ardından dün akşam (16 Mart Çarşamba) Filistinli gençlerin peşine düşen işgal güçlerine ait bir askeri cipin devrildiği bildirildi.  

Görüntülenme: 752 Tarih: 17 Mart 2016 13:55
Ramallah'ın Kuzeyinde İşgal Ordusuna Ait Askeri Cip Devrildi

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri gerçek ve plastik mermilerle ateş açarak köye baskın düzenledi. İşgal güçlerinin çok sayıda göz yaşartıcı bomba kullandığı baskın kısa sürede köy sakinleriyle çatışmaya dönüştü.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Filistinli gençlerin peşine düştüğünü ve bu sırada bir askeri cipin devrildiğini, bu nedenle işgal askerlerinin daha da hırçınlaşarak etrafa mermi ve göz yaşartıcı bomba yağdırdığını söyledi.

İşgal güçleri dün akşam geç saatlerde de Ramallah'ın batısındaki Beyt Aver El-Fuga köyüne baskın düzenledi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre işgal güçleri baskın sırasında yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullanarak birçok evde arama yaptı.

İşgal güçlerinin baskın sırasında ayrıca Bekir Reyyan isimli genci öldüresiye dövdüğü ve elbiselerini çıkartarak aşağıladığı, taş atanları bulmak bahanesiyle iki genci daha bir süre gözaltında tuttuğu bildirildi.

Yorumlar