Batı Yaka Güvenlik Birimleri İki Kişiyi Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri, Batı Yaka'da iki kişiyi gözaltına alırken iki kişiyi de ifade vermeye çağırdı.  

Görüntülenme: 714 Tarih: 17 Mart 2016 13:06
Batı Yaka Güvenlik Birimleri İki Kişiyi Gözaltına Aldı

Koruyucu Güvenlik birimi, El-Halil'de dün gece Surif beldesi sakinlerinden Galib Humeydat isimli öğrenciyi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Koruyucu Güvenlik biriminin Filistinli öğrencinin evinde arama yaptığı, telefonuna ve bilgisayarına el koyduğu ifade edildi.

Aynı birimin Beytlahim'de de özel Filistin Üniversitesi öğrencilerinden Hemmam Zebun ve Mecd Hamdan isimli öğrencileri ifade vermeye çağırdığı öğrenildi.

Koruyucu Güvenlik biriminin Nablus'ta da 39 yaşındaki Firas Ahid Tahir isimli genci gözaltına aldığı bildirildi. Koruyucu Güvenlik biriminin Tahir'in evine baskın düzenleyerek evde arama yaptığı, baskın sırasında terör estirerek çocuklarını korkuttuğu, cep telefonuna ve bilgisayarına el koyduğu, çocuklarına ait tablet bilgisayara da ek koyduğu belirtildi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin birçok kişiyi de siyasi nedenlerle hukuka aykırı bir şekilde zindanlarında tutmayı sürdürdüğü ifade edildi.

Yorumlar