İşgal Güçleri Beytlahim'in Güneyinde Filistinli Bir Genci Şehit Etti

İşgal güçleri bugün (18 Mart Cuma) öğleden sonra Beytlahim'in güneyindeki Gush Etzion Kavşağı'nda Filistinli bir genci bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla doğrudan üzerine ateş ederek şehit etti.  

Görüntülenme: 1300 Tarih: 19 Mart 2016 05:10
İşgal Güçleri Beytlahim'in Güneyinde Filistinli Bir Genci Şehit Etti

İşgal güçleri bu olaydan kısa süre önce de Kudüs'ün kuzeyindeki Shaar Benyamin Yahudi Yerleşkesi'nde Filistinli iki genci bıçaklama eylemi planladıklarını öne sürerek gözaltına aldı.

İşgal rejimi medyası, işgal askerlerinin Gush Etzion Kavşağı'nda bıçaklama eylemi girişiminde bulunan Filistinli gence ateş açtığını ve gencin olay yerinde öldüğünü bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı da kimliği henüz öğrenilemeyen Filistinli bir gencin şehit olduğu haberini doğruladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin söz konusu kavşakta gazeteciler Hişam Ebu Şakra ve Ömer Zevahira ile üçüncü bir gazeteciyi gözaltına aldığını söyledi.

Bu olaydan kısa süre önce de işgal güçlerinin Shaar Benyamin Yahudi Yerleşkesi'nde bıçaklama eylemini engellediği ve yanlarında bıçak taşıyan iki Filistinliyi gözaltına aldığı öne sürüldü.

İşgal polisi sözcüsü Luba Samri, gözaltına alınanların yaşlarının 18'den küçük olduğunu ve bir araçtan inerek şüpheli davranışlarda bulundukları için işgal güçlerince gözaltına alındıklarını söyledi.

Yorumlar