İşgal Güçlerinin Müdahalesi Sonucu Çok Sayıda Kişi Yaralandı

Filistinlilerin ve yabancı aktivistlerin bugün (18 Mart Cuma) Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde düzenlediği gösterilere işgal güçlerinin sert bir şekilde müdahalede bulunması sonucu çok sayıda göstericinin yaralandığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1102 Tarih: 19 Mart 2016 05:55
İşgal Güçlerinin Müdahalesi Sonucu Çok Sayıda Kişi Yaralandı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Beytlahim'in kuzey girişinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda iki gencin gerçek mermiyle yaralandığını ve yaralılardan birinin boynundan yaralandığını bildirdi.

İşgal güçleri Kefer Kaddum beldesinde haftalık olarak düzenlenen ve yakınlarda kurulu Yahudi yerleşkesi nedeniyle 13 yıldır kapalı olan caddenin açılmasını isteyen gösteriye sert bir şekilde müdahale etti.

Kefer Kaddum'daki Halk Direniş Komitesi Koordinatörü Murad Şetyevi, işgal ordusunun yürüyüşe müdahalesi sırasında plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığını, zeytin ağaçları ve evlerin arasına keskin nişancılar yerleştirdiğini söyledi.

İşgal güçlerinin yürüyüşe müdahalesi sırasında çok sayıda kişinin atılan bombalardan çıkan yoğun gazdan olumsuz etkilendiği ifade edildi.

Hastane kaynakları Nalin beldesindeki gösteriye işgal güçlerinin müdahalesi sırasında iki gencin yaralandığını ve onlarca kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini belirtirken, görgü tanıkları bir işgal askerinin başına taş isabet etmesi sonucu yaralandığını söyledi.

Gazze kentinin doğusunda sınır bölgesinde düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin müdahalesi sonucu iki kişinin gerçek mermilerle ve birçok kişinin plastik mermilerle yaralandığı bildirildi.

Yorumlar