Hamas'tan Siyonist İsrail'e Uyarı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Husam Bedran, işgal rejimini feda eylemi yaparken şehit olanların cenazelerini gasp etme politikasına dönmeme konusunda uyararak, böyle bir girişimin kendisine pahalıya mal olacağını ve halkın öfkesini artıracağını söyledi.  

Görüntülenme: 1251 Tarih: 20 Mart 2016 17:22
Hamas'tan Siyonist İsrail'e Uyarı

Husam Bedran bugün (19 Mart Cumartesi) yaptığı açıklamada, işgalcinin şehitlerin cesetlerini ailelerine vermemekle gençlerin düşmana darbe indirmelerine ve kahramanca eylemler yapmalarına mani olamayacağı gibi, direnişçi ailelerin de özgürlük ve onur için yavrularını kurban vermelerine engel olamayacağını ifade etti.

Filistin halkından daha önce olduğu gibi şimdi de çoğunluğu Kudüs’ten 18 şehide ait cenazenin geri verilmesi için harekete geçmesini isteyen Bedran, Filistinli gençlerden de işgalciye bunun fayda etmediğini göstermek için kendisini acıtacak eylemler yapmalarını istedi.

Hamas lideri Bedran yaptığı açıklamanın devamında “Filistin halkı şu anki intifadasıyla bileğinin bükülemeyeceğini, aşağılanmayı ve zilleti asla kabul etmeyeceğini gösterdi. Bu tavrı işgalcinin şehitleri teslim etmek için gece defnedilmesi şartını reddettiğinde gördük. Bu halk işgale karşı başı dik ve ilkeli bir şekilde direnişini sürdürüyor” dedi.

Siyonist işgal güçleri 13’ü Kudüs’ten olmak üzere 18 şehide ait cenazeleri elinde bulunduruyor.

fiem

Yorumlar