Nablus'ta Katil Siyonist Rejim Askerleri İle Filistinliler Arasında Çatışma Çıktı

Nablus'un güneyindeki Duma beldesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından bir başka evin daha kundaklanmasının ardından çıkan çatışmalarda onlarca Filistinlinin yaralandığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 958 Tarih: 20 Mart 2016 15:28
Nablus'ta Katil Siyonist Rejim Askerleri İle Filistinliler Arasında Çatışma Çıktı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, elli civarında Filistinli plastik mermilerle yaralandı veya göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin kundaklanan evin yakınlarındaki okulun bahçesine göz yaşartıcı bomba attığını, öğrencilerden ve öğretmenlerden bazılarının bombalardan çıkan yoğun gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi.

Beldede çatışmaların çok sayıda işgal devriyesinin İbrahim Devabişe isimli Filistinlinin evine molotof kokteyli atılması olayını soruşturma bahanesiyle beldeye baskın düzenlemesinin ardından patlak verdiği bildirildi.

İşgal güçlerinin yakılan evin sahibi İbrahim Devabişe ile babasını sorguya çekmek üzere Zatera kontrol noktasına götürdüğü ifade edildi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde ayrıca El-Halil'de düzenledikleri baskın sırasında bir kişiyi gözaltına aldı ve iki kişiyi de ifade vermeye çağırdı.

fiem

Yorumlar