Gazze'de Tünellerin Çökmesinde ABD-İsrail Kuşkusu

Filistin basınında Cumartesi günü yayınlanan haberlere göre geçtiğimiz hafta içerisinde İzzettin el-Kassam Tugaylarına ait bir tünelin çökmesi neticesinde 3 Kassam savaşçısı yaralanırken 5 savaşçıdan da haber alınamıyor. 

Görüntülenme: 1716 Tarih: 20 Mart 2016 09:24
Gazze'de Tünellerin Çökmesinde ABD-İsrail Kuşkusu

Siyonist medyada konuya ilişkin yer alan iddialarda ise, son 2 aylık süre zarfında Gazze’de çöken 10. tünel vakası olduğu ileri sürüldü.

Son zamanlarda artış gösteren tünel kazalarında Siyonist ordunun parmağı olduğundan şüpheleniliyor. Öyle ki İsrail Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü başkanı Amos Yadlin, Siyonist ordunun geçmiş Gazze savaşlarındaki hedeflerini analiz ettiği bir makalesinde İsrail ordusunun hedeflerini gerçekleştirme yolunda karşılaştığı en büyük engelin Filistinli savaşçıların kullandıkları tüneller olduğunu vurgulamış ve Filistinlilerin bu konuda stratejik bir üstünlüğe sahip olduklarını itiraf etmişti. İsrail’in bir sonraki savaşta stratejik üstünlük edebilmesi için ise Gazze tünellerine önleyici saldırılar düzenleyebilecek bir silah sistemi geliştirebilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Amerikan Foreign Policy dergisinin internet sitesinde 10 Mart tarihinde yer alan bir analizde ise Siyonist rejimin Amerika ile birlikte, gizli Tünel patlatıcı silah üzerinde çalıştığını ve hazırlıkların büyük oranda tamamlandığı iddia edildi.

Buna göre Siyonist rejim, 2004 yılından bu yana Gazze tünelleri ile başa çıkabilmek için 250 milyon dolardan fazla para harcadı. 2016 yılında ise ABD’nin İsrail’e ayırdığı bütçede sırf “yeraltı kalkanı” sistemi için 40 milyon dolar arttırıma gittiği belirtiliyor. Amerikan Savunma Bakanlığı sözcüsü Christopher Sherwood, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Amerika, geliştirilen prototiplerin her türlü kullanım hakkına sahip olacak” ifadelerini kullandı.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar