Siyonist Yetkili Türkiye Temaslarını Nasıl Yorumladı?

Siyonist İsrail, İstanbul Taksim’de 3 vatandaşının öldüğü saldırının ardından Türkiye makamlarıyla yaşanan yakın ve samimi işbirliğinin, iki ülke ilişkilerinin yeniden normalleşmesi amacıyla yürütülen müzakerelere olumlu yansıyacağını öngörüyor. 

Görüntülenme: 1411 Tarih: 21 Mart 2016 23:31
Siyonist Yetkili  Türkiye Temaslarını Nasıl Yorumladı?

Taksim’deki canlı bomba saldırısının ardından ABD’deki temaslarını yarıda kesen İsrail Dışişleri Genel Direktörü Dore Gold, dün İstanbul’a geldi. Mavi Marmara katliamının yaşandığı Mayıs 2010’dan bu yana İsrail’den Türkiye’ye en üst düzey ziyareti gerçekleştiren Gold, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ile bir araya geldi.

Türkiye makamlarının saldırının hemen ardından gösterdikleri işbirliğini ‘samimi ve çok yardımcı’ olarak tanımlayan İsrailli diplomatik kaynaklar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya gönderdiği taziye mesajının da çok memnuniyet verici bir içerikte olduğunu kaydetti.

Hürriyet gazetesinden Serkan Demirtaş’ın haberine göre “Biz bu olay sonrasında Türkiye makamlarıyla yaptığımız işbirliğinde iyi niyet gördük. Bunu da tabii ki ikili ilişkilerimizin başka bir düzeye çıkması için kullanabiliriz” diyen kaynaklar, bu tür olayların ardından görülen işbirliğinin taraflar arasındaki güven duygusunu da artıracağı değerlendirmesi yaptı.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar