Gasıp İsrail Güçleri Batı Yaka'da Baskın Düzenledi

Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim 2015'ten bu yana baskılarını yoğunlaştıran işgal güçleri bu sabah (22 Mart Salı) erken saatlerde Batı Yaka'da birçok bölgeye baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı ve eşyalara zarar verdi.  

Görüntülenme: 989 Tarih: 22 Mart 2016 16:33
Gasıp İsrail Güçleri Batı Yaka'da Baskın Düzenledi

Nablus'un batısındaki Tel beldesi sakinlerinden aktivist Ahmed Zeydan, işgal güçlerinin gece saat ikide askeri ciplerle beldeye baskın düzenlediğini ve doğruca Tel İlkokulu'na giderek okulun kapılarını kırıp içeri girdiğini söyledi.

İşgal güçlerinin ayrıca Nasır Arayişi'nin evine baskın düzenleyerek televizyonuna ve aracına el koyduğu, işgal güçleriyle belde sakini gençler arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.

İşgal güçlerinin esir Haldun Abdurrahman Aside'nin evine de baskın düzenlediği ve evde arama yaptığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin Bazarya beldesinde de avukat Muhammed Numan Temim'in evine baskın düzenleyerek evde arama yaptığı ve evin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiği öğrenildi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde ayrıca Nablus'un doğusundaki Beyt Furik beldesine baskın düzenledi. Esir Şahir Tevfik Haneni'nin evinde arama yapan işgal güçlerinin LCD televizyona ve 800 şikel tutarında paraya el koyduğu ifade edildi.

İşgal güçleri Kuzey Asire beldesinde de El-Fecr fırınına baskın düzenleyerek Şadi Şuli isimli genci gözaltına aldı.

Cenin'de ise işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Arap Amerikan Üniversitesi öğrenci gruplarının ofislerine baskın düzenleyerek arama yaptığı ve Ez-Zebabide beldesine de baskın düzenlediği bildirildi.

fiem

Yorumlar